Skip to content

Scope 12 Inspectie

Scope 12

Scope 12 inspectie: Vakkundig en in overeenstemming met verzekeringsnormen

De SCIOS Scope 12 is een recente inspectiemethode voor PV-installaties of zonnepanelen. Deze keuring waarborgt dat de zonnepanelen voldoen aan de normen die door verzekeringsmaatschappijen worden gesteld, en met Scope 12 ben je verzekerd dat je zonnepanelen optimaal functioneren. Vanwege de groeiende diversiteit in de installatie-, inspectie- en controlebranche hebben verzekeraars en marktpartijen besloten om een gestandaardiseerde inspectiemethode te introduceren: SCIOS Scope 12.

De Inspectie B.V. voert uiteraard ook Scope 12 inspecties uit. Als onafhankelijke en deskundige partij staan wij klaar om uw zonnepanelen of PV-installatie te keuren. Onze dienstverlening beslaat de Provincies  Friesland, Groningen, Drenthe, Overijsel, en Noord-Holland.

Scope 12 Keuring
Scope 12 keuring

Wettelijke vereisten:
In veel gebieden zijn er specifieke regels en voorschriften met betrekking tot de installatie van zonnepanelen. Een inspectie zorgt ervoor dat de installatie voldoet aan alle wettelijke normen en vereisten.

Optimale prestaties:
Een goed geïnspecteerde elektrische installatie zorgt ervoor dat de zonnepanelen optimaal presteren. Dit heeft niet alleen invloed op de energieopbrengst, maar ook op de duurzaamheid van het hele systeem.

Duurzaamheid:
Door regelmatige inspecties kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt, wat de levensduur van het zonnepaneelsysteem en de bijbehorende elektrische installatie verlengt.

Kortom, een grondige inspectie zorgt ervoor dat de zonnepanelen veilig, efficiënt en conform de regelgeving functioneren, wat uiteindelijk bijdraagt aan een duurzamere en betrouwbare energievoorziening.

Kunnen Wij iets voor je betekenen? 

Overweegt u een elektrotechnische inspectie? Laat u deskundig adviseren door onze experts! 

Inspecties, ook voor uw veiligheid